La Regidoria de Cultura i la Biblioteca celebren el Dia del Llibre

Notícies

Estás en: Inici » Notícies » La Regidoria de Cultura i la Biblioteca celebren el Dia del Llibre

Amb la proximitat del 23 d’abril com a Dia del Llibre s’han preparat diverses activitats relacionades amb els llibres i la lectura. Per una part s’han instal·lat 12 fitxes en diferents punts del casc urbà en una iniciativa que des de l’organització han batejat com a #LLIBRESALCARRER i amb les que organitzadors pretenen donar conèixer i que servesquen com a mostra de les diferent tipus de llibres que es poden trobar a la biblioteca. Així ho confirma el bibliotecari Pau Banyó Magraner, qui explica que “s’han intentat triar llibres infantils, juvenils, d’adults, de temes concrets, de teatre, d’autors locals i en diferents llengües, per a fer vore tota la varietat que tenim”. Cada fitxa planteja una pregunta relacionada amb el tema del que tracta el llibre, i per a saber la resposta tan sols s’ha d’escanejar un codi QR amb el telèfon mòbil.

També s’ha creat el Concurs de Poesia Breu, l’objectiu del qual segons Sara Gil Peretó, com a regidora de cultura, és “intentar traure la part creativa que tots tenim i d’una manera fàcil i divertida jugar amb les paraules”. El concurs està pensat per a que es puga participar d’una manera fàcil des del telèfon mòbil, pel que s’ha creat un formulari amb el que es poden enviar de manera anònima tots els textos, els quals poden ser en valencià o castellà i hauran de tindre una extensió màxima de 350 caràcters. El termini de presentació s’ha establert fins el dijous 22 d’abril a les 14:00. Serà el 23 d’abril quan s’anunciarà l’obra guanyadora, la qual serà premiada amb un lot de llibres en valor de 60€. A més, entre tots els participants es sortejarà un val de 30€ en llibres. Ací es poden consultar les bases del concurs. Bases Concurs Poesia – Beniarbeig 2021

Per últim, des de l’àrea de cultura també han anunciat que amb la finalitat d’incentivar l’expedició de carnets de la biblioteca, tots aquells que tinguen el carnet de la biblioteca o vagen a traure-se’l seran obsequiats amb una borsa de tela amb la que transportar i protegir els llibres. Cal tindre en compte que des de fa uns mesos la Biblioteca Muncipal de Beniarbeig està en procés d’integració de tot el seu fons bibliogràfic al catàleg de la Xarxa Pública de Lectura Valenciana. Segons Banyó “això farà que en els pròxims mesos els usuaris puguen consultar per internet quins llibres hi ha, reservar-los i renovar els préstecs, així com consultar el seu historial de préstec”. Aquest carnet és vàlid per a tota la resta de biblioteques valencianes i per traure’l només cal anar a la biblioteca, identificar-se amb el DNI o document oficial i aportar una foto de carnet.

Et pot interessar:

Skip to content