Beniarbeig tornarà a acollir el Campionat Regional de Columbicultura 2022

Notícies

Estás en: Inici » Notícies » Beniarbeig tornarà a acollir el Campionat Regional de Columbicultura 2022

El dissabte 15 de maig se celebrava la final del Campionat del Regional 3 de Columbicultura, una competició en la que han participat els 97 coloms classificats de les comarques que integren el Regional 3. El tret d’eixida de l’esdeveniment columbòfil tenia lloc el 24 d’abril amb una primera sessió d’acoblament, que vindria seguida de dues soltes setmanals. Uns dies en que Beniarbeig s’ha omplit d’afeccionats a aquest esport autòcton amb la intenció de classificar algun colom per al Campionat Nacional de Vallada (la Costera).

Després de les sis soltes, finalment ha estat el colom «Pico de oro» qui amb 768 punts ha encapçalat la classificació, assegurant-se el seu pas a l’àmbit nacional, juntament amb «Exótico», «Senyor de la Masia», «Esmoquin», «Bon Nadal», «Carinyoso», «Sito Minyanco», «Puro Vicio» i «Emperxe». Cal destacar la fita aconseguida per «Bon Nadal» i «Puro Vicio», coloms que compten amb participació beniarbegina al competir a través de la Penya JJ, formada per Juan Escrivà i Joan Mas, qui a banda de compartir la passió pel món del colom, també comparteixen parentesc d’avi i net.

L’organització del campionat s’ha sustentat en tres potes formades per la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, el Club de Columbicultura «La Estrella» de Beniarbeig i l’Ajuntament de Beniarbeig, els quals coincideixen en fer una valoració d’allò més positiva d’aquestes setmanes. Concretament, Carmelo Andreu, com a delegat regional de la FCCV atribueix part de l’èxit al club local, que «han arreplegat tots els coloms i això els participants ho valoren molt». De fet, tan sols s’ha hagut de lamentar la pèrdua d’un colom. Una pèrdua que des de l’organització apunten a que, a pesar de ser poc desitjable, a nivell general no deixa de ser un balanç prou positiu si es compara amb la mitjana de pèrdues en aquest tipus de competicions. També hi ha hagut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament, qui «ha tingut una gran accessibilitat i ha respost a totes les necessitats que se’ls ha plantejat». En el terreny esportiu, Andreu també explica que la gran qualitat de les colomes han posat a prova a uns coloms que potser no han pogut volar i preparar-se prou el campionat.

Per la seua part, Vicent Llorenç Arlandis, com a president dels afeccionats locals també mostra la seua satisfacció pel compromís del consistori, alhora que agraeix a «la federació la confiança dipositada en Beniarbeig i la faena que ha fet Andreu, bolcant-se per complet en la competició». Des de la seua figura d’amfitrió, Llorenç també felicita a tots els participants pel «bon comportament i seguiment de les mesures COVID-19», un agraïment que també fa extensible als agents de la Policia Local per la seua indispensable tasca, al mateix temps que es mostra molt orgullós dels membres de l’associació local, que «en tot moment han estat fent costat a la junta directiva». Segons Llorenç, el bon treball dels voluntaris ha fet que es minimitzara l’afectació del campionat a la ciutadania beniarbegina i que finalment els talls de vies han estat poc. Amb tot, el president dels colombaires locals també ha volgut disculpar-se amb els veïns per les possibles molèsties ocasionades i alhora, agrair el suport dels veïns que han obert les portes de les seues cases per al bon transcurs de la competició.

Per últim, des del consistori local, l’alcalde Juanjo Mas s’ha mostrat satisfet amb l’ambient que s’ha creat als carrers de Beniarbeig durant les vesprades de solta, tant per l’aportació social com econòmica que han fet la gran quantitat de visitants que hem rebut aquests dies. Pel que fa a la col·laboració amb la resta d’organitzadors, Mas ha volgut agrair públicament «a la federació i al club local que pensaren en Beniarbeig per aquests tipus de competicions».

Sembla ser que de la bona sintonia entre els organitzadors i de l’adequada fisonomia del terme municipal, ha nascut la decisió de repetir l’any que ve el campionat regional a Beniarbeig. Una situació en la que tots els implicats es mostren il·lusionats per tornar a poder treballar conjuntament i el pròxim mes d’abril tornar a situar a Beniarbeig en el centre del mapa de la columbicultura.

Et pot interessar:

Skip to content