Els Encontres a Beniarbeig 2020 repassaran el vincle entre la Guerra Civil i la nostra literatura

Biblioteca, Notícies, Notícies Destacades

Estás en: Inici » Notícies » Els Encontres a Beniarbeig 2020 repassaran el vincle entre la Guerra Civil i la nostra literatura

A través de veus de prestigi com Vicenç Villatoro o Joan Francesc Mira, els setens Encontres a Beniarbeig es focalitzaran, dins el 80 aniversari de la Guerra Civil, en l’empremta del conflicte dins les nostres lletres

La setena edició dels Encontres a Beniarbeig ja ha fet la seua presentació a la Biblioteca Municipal de Beniarbeig, un projecte de divulgació literària i històrica que no només ha mantingut des del principi un ferm segell de qualitat, sinó que s’ha consolidat dins l’agenda cultural de la comarca com a cicle de conferències de referència. Amb aquestes paraules, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Beniarbeig Sara Gil ha incidit en el ressò d’un programa que enguany, tot coincidint amb el 80 aniversari de la Guerra Civil espanyola, es focalitzarà en l’empremta del conflicte dins les nostres lletres.

Pel que fa al contingut de la setena edició, Tomàs Llopis –escriptor i membre de la comissió dels Encontres– ha resumit un programa encapçalat pels prestigiós escriptor català Vicenç Villatoro, el qual impartirà la primera ponència del cicle el dijous 16 de gener de 2020 amb el títol Abans de la guerra, una fractura en el temps. Excel·lent orador, Villatoro és una figura essencial de les nostres lletres i una veu del tot reconeguda a l’hora de narrar el testimoniatge de la guerra. Dijous 27 de febrer, la Doctora en Comunicació Audiovisual Aina Monferrer presentarà la conferència La Guerra Civil de 1936-1939 a través de les ulleres de Vicent Andrés Estellés, precisament la temàtica a la qual ha dedicat la seua tesi doctoral, reconeguda amb el Premi Extraordinari. Ja dins març, el mateix Tomàs Llopis impartirà el dijous dia 12 la ponència Enric Valor: La guerra en primera persona de Frederic Genovard i altres testimonis: una comunicació i alhora un homenatge a l’autor de Castalla i a la seua trilogia de novel·les centrades en tal etapa històrica. D’altra banda, un dels clàssics dels Encontres, el catedràtic Joan Francesc Mira, s’encarregarà de tancar el cicle el dijous 2 d’abril amb la ponència La guerra després de la guerra: una comunicació on l’il·lustre professor abordarà el període de postguerra i el testimoni de resistència dels maquis dins les comarques interiors del nord del País Valencià.

En resum, tal com ha recordat Pau Bañó, bibliotecari de Beniarbeig, les conferències tindran lloc a la Biblioteca de Beniarbeig a les 19:30 hores –excepte la darrera xarrada d’abril, que serà les 20.00 hores– i estaran a càrrec de figures de primera línia dins l’àmbit de la literatura. Unes setenes jornades que plantegen, en definitiva, repassar des d’una visió analítica i transversal el gruix d’un dissortat aniversari que mereixia aquesta reflexió històrica, literària i, sobretot, social.

Programa Encontres a Beniarbeig 2020

Et pot interessar:

Skip to content